Aktivator park

fornbyn_panorama1000_500

fornbynbage188hjarnkrogen_inne188h

Höga kustens äventyrspark

Äntligen har Höga kusten fått sin egen äventyrspark! Ett paradis för äventyrslystna i alla åldrar.

Aktivator Park är vackert belägen i en ståtlig tallmo vid havet, endast sex km utanför Örnsköldsvik.

Förutom vårt breda utbud av spännande aktiviteter finns här även ett av Örnsköldsviks mest populära havsbad och många fina stigar för vandring och cykling.

Under högsäsong är parken öppen dagligen för den spontane äventyraren. Resten av året är det tidsbokning för grupper som gäller. Vill du säkra en tid på höghöjdsbanan rekommenderar vi starkt att du förbokar en av våra fasta dagliga starttider. Enklare mat, fika och glass finns att köpa på plats i Järnkrogen. Här på området finns även gott om plats att inta egen matsäck.

Järnkrogen är en samlingslokal där vi ofta serverar mat till våra gäster. Cateringfirman vi oftast anlitar, Epic event har även ett mobilt alkoholserveringstillstånd för lokalen.
Lokalen går även fint att hyra för egna tillställningar. Se:www.jarnkrogen.se

Genesmons arkeologiska friluftsmuseum är vår närmaste granne. Det är en rekonstruerad järnåldersgård. Det är tiden omkring år 500 som visas i miljö, kläder, mathållning och hantverk. Gården är byggd utifrån resultat från utgrävningar av en gård från äldre järnålder som ligger på gångavstånd från rekonstruktionsområdet. Gården hade använts i ungefär 500 år med början i det första århundradet. 

Vår andra granne är Nyängets havsbad som är ett av örnsköldsviks populäraste badstränder, här finns även en grillkiosk och camping.

Så här hittar du hit: Genesmon ligger sex km utanför Örnsköldsvik. Åk i riktning mot Domsjö och fortsätt rakt fram vid trafikljusen i Sund. Sväng vänster mot Gene. Följ Genesåsvägen, sväng höger in på Pensionärsgatan in på en grusväg, följ skyltar mot gene fornbys parkering.